Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cînd va fi aleasă noua componență a CEC

11 aug. 2021,, 16:08   Politică
2050 0

Deputații vor începe vineri, 13 august, la ședința Parlamentului, procedura de desemnare a candidaților pentru a ocupa mandatul de membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Legislativului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni radiofonice de la postul public național.

„În şedinţa de vineri vom lansa procesul de desemnare a noilor membri ai CEC, astfel ca să aibă şi fracţiunile, partidele, dar şi societatea timp suficient. Pe de o parte, partidele să vină cu propuneri pe care să le facă publice, să avem o discuţie şi în spaţiul public, să discutăm despre profilul viitorilor membri ai CEC. Mi-aş dori să predomine profilul oamenilor care au experienţă în gestionarea proceselor electorale, care s-au manifestat în organizarea alegerilor”, a spus Grosu.

Mandatul membrilor CEC a expirat încă în luna iunie. Totuși, conform legii aceștia asigură interimatul funcției pînă la numirea unui nou complet de membri ai Comisiei.

Vineri, deputații se vor întruni în ședință extraordinară unde urmează să fie dezbătute mai multe subiecte pe ordinea zi printre care modificări la legea ANI, Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?