Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cînd va examina Parlamentul propunerea Guvernului de prelungire a stării de urgență

27 iul. 2023,, 09:15   Politică
2219 1

Deputații se vor întruni în ultima ședință din sesiunea de primăvară 2023 a Parlamentului pe 31 iulie. În cadrul acesteia vor fi examinate mai multe proiecte, inclusiv propunerea Guvernului de prelungire a stării de urgență.

Ordinea de zi a ultimei ședințe plenare din actuala sesiune a fost completată de către Biroul permanent. Astfel, deputații vor examina în lectură finală inițiativa legislativă care prevede îmbunătățirea mecanismului de selecție, evaluare și răspundere disciplinară a procurorilor, precum și proiectul legii taxei de stat, notează Noi.md.

De asemenea, în a doua lectură vor fi examinate inițiativa legislativă prin care se propune scutirea sindicatelor și patronatelor de achitare a taxei de înregistrare de stat, dar și proiectul de lege privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice și modificarea Legii cu privire la prevenirea și combaterea violenței în familie.

Tot în a doua lectură va fi examinată ratificarea mai multor acorduri, precum și denunțarea unor acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente.

Deputații vor mai examina, în prima lectură, inițiativa legislativă care presupune reformarea sistemului de asistență socială „Restart”, proiectul privind performanța energetică a clădirilor, precum și modificarea Legii securității statului.

0
0
0
2
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?