X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cînd va avea loc următoarea ședință în formatul 5+2

29 aug. 2019,, 17:50   Politică
2903 0

Următoarea ședință în formatul 5+2 pentru discutarea diferendului transnistrean va avea loc la Bratislava în perioada 8-10 octombrie.

Despre acest lucru Președintele Moldovei, Igor Dodon, a fost informat de către Dušan Dacho, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovacia în țara noastră, transmite Noi.md.

Oficialii au discutat mai multe subiecte cu privire la situația politică internă și externă a țării, precum și starea actuală a relațiilor moldo-slovace.

În mod special, părțile au abordat subiectul privind reglementarea problemei transnistrene. Avînd în vedere faptul că Slovacia deține Președinția în exercițiu la OSCE, Igor Dodon a fost informat că pe data de 8-10 octombrie este planificată ședința în formatul ”5+2” agenda căreia prevede discuții importante, menite să impulsioneze procesul de soluționare a diferendului transnistrean.

Șeful statului a exprimat speranța că pînă la acel moment va avea o întrevedere cu liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care va constitui un semnal bun în acest sens.


În altă ordine de idei, Președintele țării a exprimat gratitudine părții slovace pentru susţinerea constantă acordată țării noastre în toate domeniile de interes comun.

Igor Dodon a reiterat faptul că instituția prezidențială continuă să promoveze o politică externă echilibrată, să construiască relații de bună cooperare atît cu țările din Est, cît și din Vest.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?