X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cînd va avea loc prima ședință judiciară în procesul intentat de Clima împotriva Maiei Sandu

21 iul. 2021,, 10:14   Politică
3283 4

A fost stabilită data primei ședințe de judecată în procesul intentat de judecătorul Vladislav Clima împotriva președintei R. Moldova, Maia Sandu, în care magistratul a cerut verificarea legalității decretului prin care șefa statului a anulat decretul ex-președintelui R. Moldova, socialistul Igor Dodon, privind numirea lui Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

În context, prima ședință de judecată este programată pentru 22 septembrie 2021, la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, transmite Noi.md cu referire la Zdg.md.

La 14 iulie curent, magistratul Vladislav Clima a acționat-o in judecată pe președinta R. Moldova, Maia Sandu. Clima solicită Judecătoriei Chișinău să verifice legalitatea decretului prin care a fost demis din funcția de președinte al Curții de Apel.

La 11 iunie curent, înainte de a merge în judecată, Clima a expediat o cerere prealabilă în adresa Președinției prin care a solicitat verificarea legalității și anularea decretului semnat de președinta R. Moldova, Maia Sandu, prin care a fost demis din funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Atunci, într-un comentariu pentru ZdG, Clima declara că „deși legea îi oferă dreptul de a cere suspendarea decretului la autoritatea emitentă și apoi în instanță, la etapa prejudiciară nu va face uz de el pentru a nu admite utilizarea justiției în campanie electorală”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?