Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cînd va avea loc prima ședință de judecată în dosarul pentru abuz de serviciu al lui Stoianoglo

24 oct. 2022,, 17:42   Politică
2160 0

Prima ședință de judecată în dosarul în care procurorul general suspendat, Alexandru Stoianoglo, este acuzat de abuz de serviciu, corupere pasivă și fals în declarații, va avea loc în data de 31 octombrie. Ședința va avea loc la Judecătoria Buiucani, transmite tv8.md.

Alături de Alexandru Stoianoglo, pe banca acuzaților merg și procurorii PCCOCS Elena Ceruța și Dumitru Răileanu, cărora le este incriminat că au acționat împreună și de comun acord cu procurorul general suspendat, la eliberarea din detenție a controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon și renunțarea ilegală la acuzare.

Procuratura Anticorupție a trimis în judecată în data de 17 octombrie cauza penală de învinuire a procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo, pentru abuz de serviciu, corupere masivă și fals în declarații.

Potrivit PA, abuzul de serviciu ar fi fost săvîrșit în interesul unui organizații criminale, manifestat prin eliberarea din detenție a condamnatului Veaceslav Platon și renunțarea ilegală la acuzarea, în rezultatul căruia a fost cauzat bugetului public național un prejudiciu în sumă de 869 224 839,76 lei.

Stoianoglo mai este acuzat de corupere pasivă, manifestată prin primirea și acceptarea de bunuri și avantaje sub orice formă ce nu i se cuvin de la Veaceslav Platon, în sumă de 63 233 032,7 lei.


Acuzația de fals în declarații, este caracterizată prin neincluderea intenționată în declarația de avere și interese personale a faptului că soția sa, începînd cu data de 05.01.2021 este unul din beneficiarii efectivi ai unei societăți înregistrate în Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?