X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cînd va avea loc întîlnirea Chișinău – Tiraspol în format „1+1”

30 noi. 2022,, 13:00   Politică
3503 0

Pe 2 decembrie, Chișinăul va găzdui o nouă întîlnire a reprezentanților politici în formatul 1+1.

Potrivit Biroului Politici de Reintegrare, reprezentanții vor discuta despre criza energetică, situația vulnerabilă a locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, precum și problema liberei circulații a cetățenilor. După cum a remarcat șeful Ministerului de Externe transnistrean, Vitali Ignatiev, întîlnirea va avea loc la propunerea Transnistriei.

„Voi avea ocazia să discut probleme actuale complexe, inclusiv problema medicamentelor, plăcuțelor de înmatriculare. Și, bineînțeles, aș dori să primesc explicații din partea Chișinăului pe motivul blocării mișcării reprezentantului politic. Și cum se corelează acest lucru cu principiile procesului de negociere, normele și standardele europene și legalitatea. Sper că partea moldovenească nu se va speria și va fi gata să vorbească cu mine”, a spus Ignatiev la postul de radio 1 din Transnistria.

Vă amintim că ultima întrevedere dintre viceprim-ministrul pentru Reintegrare Oleg Serebrian și Ignatiev a avut loc la sfîrșitul lunii octombrie. Potrivit lui Serebrian, părțile nu au reușit să ajungă la un numitor comun pe problema energetică.

5
0
2
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?