X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cînd și unde se va întîlni din nou Dodon cu Putin

7 sep. 2018,, 17:00   Politică
3110 1

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va participa la Summitul șefilor de stat ai țărilor membre ale CSI, care va avea loc în perioada 27-28 septembrie la Dushanbe, în cadrul căruia se va întîlni cu președintele rus, Vladimir Putin, și liderii mai multor state.

Igor Dodon a menționat că, în cadrul vizitei în capitala Tadjikistanului, intenţionează să desfășoare o întrevedere bilaterală cu preşedintele acestei ţări, Emomali Rahmon. De asemenea, sînt preconizate întrevederi cu liderii Federației Ruse, Belarusului, Kazahstanului şi Azerbaidjanului. În cursul Summitului președintele moldovean va avea întrevederi și cu alți șefi de stat.

O atenţie deosebită va fi acordată problemelor ce ţin de cooperarea în domeniul comercial-economic, cultural, umanitar şi alte domenii de interes reciproc. Totodată, Moldova este interesată de noile proiecte integraţioniste din spaţiul CSI, cum ar fi Uniunea Economică Eurasiatică.

„Participarea preşedintelui Republicii Moldova la Summitul CSI reprezintă o continuare a cursului spre promovarea unei politici externe echilibrate în baza respectării intereselor naţionale ale ţării noastre. Această poziţie presupune consolidarea relaţiilor reciproc avantajoase cu partenerii atît din Est, cît şi din Vest”, a remarcat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?