TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cînd și în ce condiții ar putea fi extrădat Plahotniuc?

Cînd și în ce condiții ar putea fi extrădat Plahotniuc?

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, a declarat că îndată ce va fi emis un mandat pe arest pe numele lui Vladimir Plahotniuc, partenerii externi vor fi gata să-l extrădeze indiferent în ce țară se află acesta.

„E păcat că Șor a reușit să plece, cu siguranță e păcat că Plahotniuc a reușit să plece, dar sîntem încurajați de experiența inclusiv a statului român, cînd dna Udrea a fost adusă prin mandat de arest internațional din Costa Rica, dl Mazăre – tocmai din Madagascar și avem deschiderea partenerilor noștri, inclusiv celor americani, care spun că dacă o fi Plahotniuc în America, că nu avem nici acolo certitudinea sută la sută, partenerii americani ne-o spun deschis: atît timp cît va exista un mandat de arest și probe concludente vizavi de implicarea lui în furtul miliardului sau în orice altă crimă, d-lor sînt deschiși către procedura legală de extrădare. Și acest lucru este normal”, afirmă Mihai Popșoi, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Popșoi a declarat că e datoria procurorilor ca să adune probe referitor la toate persoanele implicate în furtul miliardului, însă activitatea lor la moment nu este vizibilă.

„Din păcate, autoritățile, cei care sînt mandatați prin lege să investigheze aceste lucruri nu s-au autosesizat, însă informații sînt sigur că au”, a mențioant Popșoi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load