Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cînd revin deputații moldoveni la muncă

30 aug. 2019,, 11:20   Politică
2126 0

Prima ședință a Parlamentului din sesiunea toamnă-iarnă va avea loc săptămîna viitoare. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele Parlamentului, Ion Ceban, în cadrul unei emisiuni de la postul public de radio.

„Prima ședință va avea locă săptămîna viitoare. Nu pot să vă spun cînd exact, dar pînă pe data de cinci septembrie va avea loc”, a spus Ion Ceban.

De precizat că anterior, Zinaida Greceanîi anunța că sesiunea de toamnă a Parlamentului va începe pe 2 septembrie. Totodată, această sesiune va fi prima pentru trei deputați. Este vorba despre Ruxanda Glavan (PDM), Serghei Cataranciuc (ACUM) şi Igor Himici (ȘOR). Ei ajung în Parlament după ce legislativul a luat act de cererile de demisie a deputatului PD, Otilia Drăguțanu, a deputatului din partea Blocului electoral ”ACUM Platforma DA-PAS”, Liliana Onofrei-Nicolaescu, şi a deputatului din Partidul Şor, Maria Albot.

La fel, Parlamentul ar urma să ia act de demisia a doi deputați socialiști - Vladimir Țurcan și Victor Gaiciuc. Primul a fost ales în funcția de președinte al Curții Constituționale, iar Gaiciuc a fost numit în funcția de secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Amintim că ultima ședința a Parlamentului a fost una extaordinară și s-a desfășurat în data de 16 august curent.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?