Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Cînd PSRM va examina problema alegerii noii conduceri a partidului

18 oct. 2021,, 14:45   Politică
2633 1

Congresul Partidului Socialiștilor (PSRM) va examina alegerea unei noi conduceri a formațiunii și va adopta noul program și noul statut al formațiunii. Despre acest lucru a declarat unul dintre liderii PCRM, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, scrie point.md.

În cadrul emisiunii "Vineri cu Anatolie Golea" de la postul de televiziune RTR-Moldova, el a anunțat că Congresul va avea loc pe 18 decembrie. Batrîncea nu a comentat zvonurile despre o schimbare în conducerea partidului, precum și că el ar putea deveni noul lider al PSRM, transmite de infotag.md

"Toate acestea sînt zvonuri, ne vom clarifica în partidul nostru. Vom alege Președintele, ca la orice Congres. Va exista și un nou program politic, un nou statul. Acesta va fi un program politic pentru următorii cinci-zece ani. Rămînem un partid de stînga, un partid de centru-stînga", a spus Batrîncea.

Vicepreședintele Parlamentului din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihai Popșoi, care a participat la emisiune, l-a rugat pe Batrîncea ca la Congres să nu schimbe președintele formațiunii.

"O rugăminte mare: lăsați-l pe Dodon în fruntea Partidului Socialiștilor", a spus Popșoi.


La rîndul său, el a spus că Congresul PAS va avea loc pe 15 mai 2022. La congres, de asemenea, ei vor trebui să aleagă un președinte, deoarece Maia Sandu a demisionat din funcția de președinte al partidului după ce a fost aleasă președinte. În același timp, Popșoi a spus că nu pretinde la funcția de președinte al partidului. El a precizat că singurul candidat la această funcție este actualul președinte interimar al Partidului, Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?