Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cînd își va formula Franța atitudinea față de solicitarea Republicii Moldova?

9 iun. 2022,, 10:15   Politică
2281 0

Ministerul francez de Externe intenționează să-și formuleze atitudinea față de solicitările Ucrainei, Moldovei și Georgiei de a le fi acordat statutul de candidați la UE după ce Comisia Europeană se va expune pe această temă.

Despre acest lucru a declarat reprezentantul oficial al Departamentului diplomatic francez, răspunzînd la întrebările jurnaliștilor în timpul unui briefing electronic.

"Comisia Europeană are termen pînă la jumătatea lunii iunie pentru a-și exprima opinia cu privire la adresarea Ucrainei, precum și la solicitările Moldovei și Georgiei. În baza acestui lucru, șefii de stat și de Guvern vor discuta această problemă la summitul UE din 23-24 iunie", a spus diplomatul.

Ministrul delegat al ministerului francez de Externe pentru Afaceri Europene, Clement Bon, a avertizat pe 21 mai că procesul de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană poate dura 15-20 de ani. Potrivit acestuia, în cadrul inițiativei președintelui francez Emmanuel Macron de a crea o "Comunitate politică europeană", în așteptarea aderării la UE, ucrainenii ar putea avea acces la o parte din mijloacele fondurilor europene pentru reconstrucția țării după conflict.

Drept răspuns la propunerea franceză, ministrul ucrainean de Externe, Dmitri Kuleba, a scris pe Twitter că Kievul nu are nevoie de "surogate pentru statutul de candidat". Potrivit lui, astfel de propuneri "demonstrează o atitudine față de Ucraina ca fiind de sortul doi și rănesc sentimentele ucrainenilor".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?