X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cînd Gîlcă va pleca definitiv de la Minister și de ce nu i-a acceptat Nemerenco demisia

11 iul. 2019,, 15:30   Politică
2817 0

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, explică de ce i-a cerut secretarului de stat Boris Gîlcă să mai rămînă în funcție după ce acesta a scris cerere de demisie.

Nemerenco dă asigurări că nu a făcut nicio înțelegere cu Gîlcă și singurul motiv este că acesta trebuie să transmită colegilor din minister toate informațiile pe care le deține pe diferite aspecte.

„În funcția pe care a deținut-o a avut acces la multă informație, inclusiv proceduri de achiziție și alte proiecte și planuri ale ministerului. Este parte a unei memorii instituționale și eu trebuie să preiau conducerea ministerului. Astfel, va rămîne pînă cînd va intra în vigoare legea cu referire la secretarii de stat”, a declarat Nemerenco.

La rîndul său, Boris Gîlcă a precizat că ar putea să rămînă la minister cel mult o lună de zile și oricum va pleca din funcție.

„Este un minister complicat, care gestionează cîteva domenii extrem de complicate. Sînt cîteva activități urgente pe intern și pe extern. Avînd în vedere criza de resurse umane care o avem la minister, trebuie să asigur această tranziție. O să plec oricum. O să plec corect, colegial, pentru că este important să nu pleci și să închizi ușa, să nu ștergi tot din calculator și din memorie”.


„Cererea de demisie a fost depusă mai mult în baza unor emoții și acuzații care mi s-au adus pe rețelele sociale că eu mă țin de fotoliu. Fiecare dintre noi are demnitate și verticalitate și eu țin la aceste calități. Cert este că eu oricum o să plec cînd va fi pusă în aplicație legea votată recent de Parlament privind secretarii de stat. Va fi anunțat un nou concurs. Este o diferență probabil de o lună maximum”, ne-a spus Boris Gîlcă.

Întrebat ce va face după ce va pleca de la Ministerul Sănătății, Boris Gîlcă zice că nu are planuri concrete. Nu se poate întoarce la vechiul loc de muncă din cadrul unui laborator privat, pentru că funcția a fost ocupată de altă persoană.

Vorbind despre dosarul penal inițiat după achiziția insulinei de calitate dubioasă, despre care a făcut dezvăluiri după ce a plecat guvernarea democrată, Boris Gîlcă spune că „și-a făcut datoria și a depus depoziții în fața oamenilor legii pe acest caz”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?