X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Cînd ar putea merge Maia Sandu în vizită la Moscova

16 ian. 2021,, 14:33   Politică
11287 21

După o primă vizită de lucru în afara țării, la Kiev, și cu altă deplasare în agendă pentru săptămîna viitoare - la Bruxelles, președinta Maia Sandu se arată dispusă să viziteze și Federația Rusă.

În cadrul emisiunii „Пятница” la RTR Moldova, președinta a menționat că este gata să meargă la Moscova imediat ce va fi convenită o întîlnire.

„Dacă vom conveni cu partea rusă o vizită, eu voi merge. Avem suficiente și serioase subiecte de discutat cu Rusia. Atît pe partea socială, ce ține de domeniul asigurării cu pensii, cît și pe partea economică, ce ține de comerț, să desghețăm exportul. Să discutăm problema Transnistreană”, a spus președinta Maia Sandu, transmite agora.md.

Șefa statului s-a arătat dispusă să meargă într-o vizită de lucru în Federația Rusă de îndată ce va fi convenit acest lucru. „Dar în dialog pot fi rezolvate aceste probleme”, a punctat Sandu.

Amintim că, pentru prima sa vizită oficială în afara țării, președinta Maia Sandu a ales să călătorească cu mașina. Delegația R. Moldova a pornit spre Kiev pe 11 ianuarie. Maia Sandu este însoțită de secretarul general al Aparatului Președintelui R. Moldova, dar și de doi consilieri.


Iar în perioada 18-19 ianuarie, președinta Maia Sandu va întreprinde a doua vizită oficială în străinătate de la învestirea în funcție. De această dată, va merge la Bruxelles, Belgia.

Menționăm că, de la învestirea în funcția de președinte, la finele lunii decembrie 2020, Maia Sandu a avut o întrevedere oficială cu omologul său român Klaus Iohannis, la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?