X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cînd ar putea fi ridicată imunitatea parlamentară a lui Șor și Tauber

20 mai. 2022,, 07:23   Politică
3923 0

Cererile procurorului general interimar, Dumitru Robu, prin care a solicitat Parlamentului ridicarea imunității deputaților Ilan Șor și Marina Tauber, urmează să fie examinate la 24 mai.

Subiectele se regăsesc pe ordinea de zi a Comisiei juridică, numiri și imunități, transmite Agora.md.

În total, membrii Comisiei juridică vor examina patru cereri, cîte două pe fiecare dintre cei doi deputați vizați. Mai exact, șeful interimar al Procuraturii Generale, Dumitru Robu, solicită încuviințarea ridicării imunității deputaților Ilan Șor și Marina Tauber în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală pe faptul săvîrșirii infracțiunii prevăzută la articolul 190, aliniatul cinci, Codul Penal.

La fel, se solicitată repetat ridicarea imunității parlamentare a celor doi deputați pe faptul săvîrșirii infracțiunii prevăzute de articolul 243, aliniatul trei, litera A și B din Codul penal.

Menționăm că articolul 190, aliniatul cinci, se referă la „Escrocherie săvîrșite în proporții deosebit de mari”.


Faptele se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

Iar articolul 243, aliniatul trei, litera „a” și „b” se referă la „Spălarea banilor”, săvîrșită : a) de un grup criminal organizat sau de o organizație criminală; b) în proporții deosebit de mari.

Faptele se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, în mărime de la 13.000 la 16.000 de unități convenționale sau cu lichidarea persoanei juridice.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?