Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cînd ar putea fi învestit noul Guvern

28 iul. 2021,, 14:38   Politică
2033 0

Deputatul Partidului "Acțiune și Solidaritate" (PAS), Vladimir Bolea, a declarat că noul Guvern va fi aprobat cel tîrziu joi, 5 august.

Potrivit agenţiei Infotag, despre acest lucru el a anunţat la un post de televiziune, transmite știri.md.

"Cel mai probabil, vineri (după consultări cu fracţiunile parlamentare - "I."), preşedintele va desemna un candidat la funcţia de prim-ministru. Dacă nu va reuşi să aibă consultări vineri, atunci acest lucru se poate face luni. Dar cred că este posibil să reuşim şi vineri", a spus Bolea.

Potrivit lui, deja la începutul săptămînii viitoare, candidatul la funcţia de prim-ministru va prezenta Parlamentului programul de guvernare şi lista miniştrilor, iar joi, 5 august, poate fi acordat votul de încredere noului program de guvernare şi componenţei Guvernului.

În acelaşi timp, deputatul, fără a menţiona vreun nume, vorbește despre un posibil candidat - "ea". Anterior, mass-media scria că un Guvern potenţial nou ar putea fi condus de Natalia Gavrilița, fost ministru de Finanţe în Guvernul Sandu (iunie-noiembrie 2019).


Bolea a refuzat să numească alți potențiali candidați pentru funcțiile ministeriale.

"Acum sîntem în discuții. Trei sau patru candidați sînt examinați pentru fiecare funcție. Înțelegem responsabilitatea enormă pe care o are PAS după ce a cîștigat alegerile parlamentare. Prin urmare, abordăm totul foarte atent pentru a forma un Guvern puternic, care să facă față tuturor provocărilor", a subliniat Bolea.

În același timp, el a negat zvonurile precum că ar putea conduce Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale.

"Voi rămîne în Parlament, unde există multă muncă", spus Bolea, recunoscînd că există probabilitate să ocupe postul de președinte al Comisiei parlamentare pentru agricultură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?