Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Cinci miniștri și președinta Maia Sandu participă la Platforma de sprijin a Moldovei

21 noi. 2022,, 15:21   Politică
2739 0

Au început lucrările la ediția a treia a Platformei de sprijin a Republicii Moldova, în cadrul delegației conduse de șefa statului Maia Sandu, transmite newsmaker.

Din delegația Republicii Moldova fac parte:

– vicepremierul Andrei Spînu, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale;

– ministra afacerilor interne Ana Revenco;

– ministrul justiției Sergiu Litvinenco;


– ministrul finanțelor Dumitru Budianschi;

– ministrul muncii și protecției sociale Marcel Spatari;

– secretar general al Guvernului, Dumitru Udrea, dar și alți oficiali ai instituțiilor publice din țara noastră.

(FOTO) Cinci miniștri și președinta Maia Sandu participă la Platforma de sprijin a Moldovei, care a început lucrările la Paris

La conferința ministerială vor participa președintele Franței, Emmanuel Macron, și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

În cadrul evenimentului, ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco a prezentat situatia la zi cu privire la securitatea Republicii Moldova și cea regională. În acest context, ministrul s-a referit la amenințările hibride, care implică situația energetică și atacurile asupra infrastructurii din Ucraina, care determină închiderea punctelor de trecere a frontierei ale Ucrainei cu Republica Moldova.

Menționăm că Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova (Moldova Support Platform/MSP) este o inițiativă a României, Germaniei și Franței, care urmărește generarea de asistență imediată politică, financiară și materială, precum și expertiză aprofundată pentru procesul de reformă democratică, din partea instituțiilor și statelor membre ale Uniunii Europene, a țărilor G7, a instituțiilor financiare internaționale și organizațiilor internaționale, precum și a altor parteneri de dezvoltare.

(FOTO) Cinci miniștri și președinta Maia Sandu participă la Platforma de sprijin a Moldovei, care a început lucrările la Paris

Reuniunea are loc în contextul provocărilor majore pe care le resimte țara noastră în plan energetic, socio-economic, și umanitar, pe fundalul războiului.

Alături de delegații, reprezentanții din statele membre ale UE, ale G7, ale Asociației Europene a Liberului Schimb, peste zece organizații internaționale, instituții financiare, instituții europene (Comisia Europeană și Serviciul European de Acțiune Externă) și agenții ale Organizației Națiunilor Unite opțiunilor de asistență de urgență în acest domeniu în beneficiul Republicii Moldova.

În cadrul evenimentului, co-președinții celor șase Grupuri de lucru ale Platformei vor prezenta concluziile activității desfășurate premergător evenimentului în următoarele sectoare:

1. situația umanitară a refugiaților din Ucraina (grup de lucru co-prezidat de Germania și Canada);

2. combaterea corupției (co-prezidat de România și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord);

3. securitatea energetică (co-prezidat de Franța și Italia);

4. asistența financiară (prezidat de Comisia Europeană);

5. managementul frontierelor (prezidat de SUA)

6. reforma administrației publice și administrării finanțelor publice (co-prezidat de Regatul Țărilor de Jos și Suedia).

0
0
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?