X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cimil: Cred că în componența CEC-ului trebuie să fie incluși și cîțiva magistrați

16 noi. 2020,, 16:56   Politică
4772 0

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, susține modelul după care sînt formate structurile de gestionare a alegerilor în unele state, și anume prin includerea a 3,4 magistrați în componența acestor organe.

Potrivit lui, o asemenea componență a CEC a existat în R.Moldova la începutul anilor '90. Asta ar aduce o plus valoare deciziilor luate de acest organ și ar spori gradul de competență a instituției.

„Cred că asta ar aduce o anumită plus valoare la deciziile luate, la un anumit echilibru de soluții. E vorba și de expertiza juridică, modul de a percepe unele soluții la contestații, plîngeri; echidistanță față de concurenții electorali”, a explicat Cimil în cadrul unei emisiuni.

Totodată, Cimil a dat asigurări că actuala componență a CEC nu este sub nicio formă influențată politic.

„Să urmărești un interes politic este destul de complicat. Chiar din discuțiile cu colegii s-a văzut că niciodată nu a fost atît de disperat și neașteptat arealul de voturi la CEC, pentru că nu există o anumită majoritate. Totul se votează conform propriei aprecieri a situației și asta este bine”, a relatat funcționarul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?