Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Cimil anunță cînd va fi validată noua componență a Parlamentului

12 iul. 2021,, 10:20   Politică
2632 2

Noua componență a Legislativului ar urma să fie validată de către Curtea Constituțională pînă la 25 iulie curent, a anunțat președintele Comisiei Electorale, Dorin Cimil, astăzi în cadrul unui briefing.

Conform legislației, Birourile electorale ale secțiilor de votare urmează să transmită astăzi pînă la ora 15.00 Consiliilor electorale de circumscripție procesele verbale de totalizare a rezultatelor.

La rîdul lor, Consiliile electorale vor transmite informația către CEC, în decurs de 48 de ore.

Ulterior, CEC totalizează rezultatele alegerilor și întocmește un raport în termen de 5 zile de la recepționare, adică pînă la 19 iulie. Urmează ca CEC să prezinte Curții Constituționale actele prevăzute de Codul electoral și lista deputaților aleși pînă la 20 iulie curent. CC are la dispoziție cinci zile din momentul recepționării actelor de la CEC, pînă la 25 iulie, pentru a confirma sau infirma legalitatea alegerilor.

Președintele CEC a mai anunțat că pînă la această oră, 99.91 la sută din procesele verbale de totalizare a rezultatelor au fost procesate. Rămîn în așteptare procesele verbale de la trei secții de votare de peste hotare: Frankfurt și două secții din SUA.


Funcționarul a precizat că 212.145 de alegători din diaspora și-au exercitat dreptul la vot în cadrul scrutinului de duminică, iar datorită măsurilor luate, de această dată, toți cetățenii de peste hotare au putut să voteze fără probleme. Cele mai aglomerate secții de votare de peste hotare au fost la Londra, Paris, Verona, Bologna, Parma, North Hampton.

În urma procesării a 99.91 din totalul proceselor verbale, rezultatele arată în felul următor:

PAS – 52,74%

Blocul comuniștilor și socialiștilor – 27,22%

Partidul Șor – 5,75%

Menționăm că 1 477 574 de alegători au participat la alegerile de duminică, ceea ce constituie o prezență la vot de 48,41%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?