Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Chișinăul și Tiraspolul au învățat să se înțeleagă. Opinie

6 iun. 2022,, 11:30   Politică
7499 0

Chișinăul și Tiraspolul trăiesc cot la cot de atît de mult timp și au învățat să se înțeleagă în momente critice și fac acest lucru, indiferent de cine se află la guvernare de fiecare parte.

Această opinie a fost exprimată de politologul Alexandru Corinenco, care a vorbit în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" de la postul de televiziune NTV-Moldova, comentînd ultimele decizii de compromis ale autorităților din Moldova și regiunii Transnistrene privind furnizarea de energie electrică pe malul drept al Nistrului de la Centrala termoelectrică de la Cuciurgan, eliminarea problemelor pentru activitatea Uzinei Metalurgice Moldovenești, relatează Noi.md.

În opinia sa, relațiile dintre Chișinău și Tiraspol pot fi comparate cu divorțul între soț și soție care au copii comuni și o gospodărie comună și care uneori se ceartă, dar într-un moment critic se unesc și rezolvă rapid toate problemele.

"Cînd trebuie să-ți botezi nepoții, să trimiți fiul la universitate, să trimiți fiica peste hotare la odihnă, ei repede, acționează împreună - și au rezolvat toate problemele. Așa și aici. Indiferent de cît de tare sînt certați, au divorțat, acum oricum trebuie să trăiască cumva împreună, pentru că niciunul dintre noi - nici noi, nici ei, nu vom zbura în spațiu. De aceea, va trebui să ne înțelegem", a spus Alexandru Corinenco.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?