Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Chișinăul nu a primit nicio notificare din partea Tiraspolului după decizia privind deplasările oficialilor transnistreni

12 aug. 2022,, 13:00   Politică
2265 0

Autoritățile de la Chișinău spun că reprezentanții regimului de la Tiraspol nu au făcut nicio notificare oficială către Biroului pentru Politici de Reintegrare de la Chișinău, după ce autoritățile Republicii Moldova au interzis, de la 1 august, deplăsările de serviciu ale liderilor regimului separatist transnistrean.

Pînă în momentul de față Biroul Politici de Reintegrare nu a fost notificat oficial din partea Tiraspolului cu vreo notă de protest sau vreun alt document oficial pe această temă, a declarat purtătoarea de cuvînt a Biroulului Politici de Reintegrare din cadrul Guvernului Republicii Moldova, Mariana Sarî, pentru Anticorupție.md.

Anterior, pretinsul șef al diplomației de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, declarase în presa de peste Nistru că a contactat Chișinău pentru a discuta despre nou ordin privind aceste notificări de deplasare, dar nu a primit niciun răspuns de la Chișinău.

Măsura a intrat în vigoare de la 1 august și nu se aplică decît „oficialilor” transnistreni în scop de serviciu. Astfel, chiar și aceștia se pot deplasa în străinătate în scopuri personale, la fel ca restul cetățenilor din stînga Nistrului.

„Prin acest mecanism se va asigura monitorizarea și responsabilizarea subiecților vizați din considerente de securitate și legalitate”, a mai declarat oficialul Biroului.


Decizia Chișinăului vine pe fondul mai multor declarații recente de la Tiraspol privind independența regiunii separatiste și alipirea ei la Rusia, dar și pe intensificarea războiului din sudul Ucrainei.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?