X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Chișinăul condamnă organizarea așa-numitor ”alegeri prezidențiale” în Transnistria

8 dec. 2021,, 12:36   Politică
3261 6

Biroul Politici de Reintegrare condamnă desfășurarea, la 12 decembrie curent, a așa-numitor ”alegeri prezidențiale” în regiunea trasnistreană, notează Noi.md.

Într-o declarație a instituției se menționează că aceste exercițiu se desfășoară în afara cadrului constituțional și contrar legislației în vigoare a Republicii Moldova.

"Reiterăm poziția Guvernului Republicii Moldova că astfel de ”alegeri” nu pot fi recunoscute și sînt considerate nule din punct de vedere juridic. Subliniem că asemenea exercițiu ”electoral” se desfășoară în condiții de nerespectare a standardelor democratice internaționale, cazurilor de suprimare sistemică a libertății de exprimare și a pluralismului de opinii, prezenței unei cenzuri informaționale dure în regiune și altor încălcări ale drepturilor omului", se arată în declarație.

Totodată, Biroul Politici de Reintegrare a îndeamnat partenerii internaționali să se abțină de la declarații, mediatizări, desemnări de ”observatori electorali” sau alte acțiuni și contacte cu exponenții Tiraspolului pe acest subiect.

"Asemenea acțiuni vor fi considerate drept sfidare la adresa suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, precum și ar putea avea un impact contraproductiv asupra procesului de reglementare transnistreană", mai precizează autoritățile de la Chișinău.


2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?