Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Chișinăul cere eliminarea posturilor ilegale transnistrene

28 oct. 2022,, 08:30   Politică
3400 0

Chișinău cere Tiraspolului să retragă posturile ilegale ale structurilor de forță transnistrene din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

O solicitare în acest sens a fost înaintată la ședința săptămînală a Comisiei Unificate de Control care a avut loc la Bender, joi 27 octombrie.

„Delegația Republicii Moldova a pledat argumentat pentru eliminarea acestor impedimente în calea liberei circulații care și-au demonstrat pericolul real pentru viața și sănătatea cetățenilor. Exponenții Tiraspolului s-au arătat deranjați și de această dată de propunerile Chișinăului pentru a rezolva problema posturilor ilegale”, potrivit unui comunicat remis de Biroul de Reintegrare.

Totodată, în cadrul ședinței, membrii Comisiei au luat act de rapoartele militarilor prezentate pentru perioadele 5-11 octombrie și 19-25 octombrie curent, în care se conțin informații privind prezența posturilor ilegale ale structurilor de forță transnistrene în perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

„Dezbaterile s-au încheiat fără a fi luată o decizie asupra subiectului, iar ședința a fost amînată pentru săptămîna următoare”, se mai arată în nota informativă.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?