Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Chișinăul acuză repetat Tiraspolul de blocarea activității CUC

9 feb. 2018,, 15:40   Politică
3754 6

Reprezentanții Chișinăului în Comisia Unificată de Control acuză delegația Tiraspolului de blocajul activității instituției, notează Noi.md.

Comisia s-a întrunit într-o ședință condusă de delegaţia Federației Ruse la 8 februarie, însă nu a putut adopta o decizie pe marginea problemelor curente, din cauza poziției neconstructive a părții transnistrene, se arată într-o declarație a Chișinăului.

În legătură cu redeschiderea la 18 noiembrie a podului din preajma satelor Gura Bîcului și Bîcioc, urma să fie adoptată o decizie ca activitatea posturilor structurilor de forță și a organelor de drept în adiacentul podului să fie monitorizate doar de către participanții operațiunii de pacificare de pe r. Nistru (Federația Rusă, Ucraina, OSCE). Delegația Tiraspolului a respins însă această propunere, care a fost înainată de către delegațiile Republicii Moldova și Federației Ruse, și agreată de reprezentanții Ucrainei și OSCE.

Pentru a-și justifica poziția neproductivă, Oleg Beleakov, conducătorul delegației transnistrene a invocat, de o manieră devenită deja tradițională, motive irelevante, distorsionate, rupte de realitate și nefondate, susțin reprezentanții Chișinăului.

De notat că, potrivit Regulamentului Comisiei Unificate de Control din 8 aprilie 2003, deciziile în cadrul Comisiei se adoptă pe bază de consens. În lipsa consensului, ședința Comisiei Unificate de Control a fost întreruptă și va continua pe data de 15 februarie 2018.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?