Chișinăul acuză repetat Tiraspolul de blocarea activității CUC

Chișinăul acuză repetat Tiraspolul de blocarea activității CUC

Reprezentanții Chișinăului în Comisia Unificată de Control acuză delegația Tiraspolului de blocajul activității instituției, notează Noi.md.

Comisia s-a întrunit într-o ședință condusă de delegaţia Federației Ruse la 8 februarie, însă nu a putut adopta o decizie pe marginea problemelor curente, din cauza poziției neconstructive a părții transnistrene, se arată într-o declarație a Chișinăului.

În legătură cu redeschiderea la 18 noiembrie  a podului din preajma satelor Gura Bîcului și Bîcioc, urma să fie adoptată o decizie ca activitatea posturilor structurilor de forță și a organelor de drept în adiacentul podului să fie monitorizate doar de către participanții operațiunii de pacificare de pe r. Nistru (Federația Rusă, Ucraina, OSCE). Delegația Tiraspolului a respins însă această propunere, care a fost înainată de către delegațiile Republicii Moldova și Federației Ruse, și agreată de reprezentanții Ucrainei și OSCE.

Pentru a-și justifica poziția neproductivă, Oleg Beleakov, conducătorul delegației transnistrene a invocat, de o manieră devenită deja tradițională, motive irelevante, distorsionate, rupte de realitate și nefondate, susțin reprezentanții Chișinăului.

De notat că, potrivit Regulamentului Comisiei Unificate de Control din 8 aprilie 2003, deciziile în cadrul Comisiei se adoptă pe bază de consens. În lipsa consensului, ședința Comisiei Unificate de Control a fost întreruptă și va continua pe data de 15 februarie 2018.
 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load