X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Chișinăul a ales candidatul pentru funcția de ambasador în România

17 sep. 2021,, 15:31   Politică
2934 1

Chișinăul a identificat candidatul pentru funcția de ambasador al Republicii Moldova în România, transmite Noi.md cu referire la radiochisinau.md.

Un anunț în acest sens a fost făcut de Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Potrivit oficialului, sînt mai multe capitale în care R. Moldova nu are de ceva timp ambasadori, printre acestea se numără București și Moscova.

„sînt mai multe capitale în care avem nevoie urgentă să avem ambasadori, este Moscova, este Bucureștiul, sînt și altele. La București sîntem mai avansați în acest sens. Nume nu vă dau, conform cutumei diplomatice, numai după ce statul gazdă oferă agreement. Aștept acest agreement și voi face, neapărat, public. Pot să vă spun că la București s-a solicitat acesta pentru cineva care este foarte respectat, foarte capabil, foarte eficient și care va promova interesele Republicii Moldova și parteneriatul cu România cu brio.”, a dat asigurări Nicu Popescu în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Totodată, ministrul de Externe de la Chișinău este convins că odată cu numirea noului ambasador al R. Moldova la București, relația cu România va avansa. Eu personal sînt foarte-foarte onorat că această persoană a acceptat această ofertă și mă simt încrezător că vom avansa foarte repede în realizarea obiectivelor pe care le punem noi în relația cu România”, a adăugat sursa.


Amintim că funcția de ambasador al R. Moldova în România a rămas vacantă acum mai bine de un an, după rechemarea lui Mihai Gribincea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?