X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Chișinău se pregătește pentru un val de refugiați din Ucraina - declarație

26 ian. 2022,, 21:23   Politică
2571 7

Moldova ia în considerare noile provocări de securitate din regiune, va asista partenerii strategici în caz de conflict şi se pregăteşte pentru un val de refugiaţi.

Potrivit Infotag, acest lucru a fost declarat de directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), Alexandr Esaulenco, într-un interviu acordat portalului ucrainean Glavkom, transmite Știri.md.

Potrivit acestuia, la ultima şedinţă a Comisiei parlamentare pentru securitate naţională, s-a menţionat că, în condiţii de tensiune în regiune (concentrare mare de trupe rusești în apropierea graniţei cu Ucraina), "este necesar să se coopereze şi să existe o interacţiune mai strînsă cu Ucraina, inclusiv ţinîndu-se cont de posibilele riscuri asimetrice în cazul unei escaladări a conflictului".

"În primul rînd, fluxurile migraţionale şi de refugiaţi sunt posibile, precum şi necesitatea de a acorda asistenţă partenerilor strategici", a spus Esaulenco.

El a menţionat că "anumite elemente suspecte în opinia Serviciului se află în vizorul structurilor sale de contrainformaţii, s-a stabilit un bun schimb de informaţii cu Procuratura şi alţi colegi, fiind în curs de desfăşurare acţiuni de anchetă pentru documentarea acestor elemente".


Evaluînd scenariile de operaţiuni militare care implică înaintarea trupelor rusești prin sudul Ucrainei pînă în regiunea transnistreană a Moldovei, Esaulenco a spus că "vecinii noştri estici nu trebuie subestimaţi".

"Aş dori să cred că diplomaţia va cîştiga, dar trebuie să fim pregătiţi pentru dezvoltarea oricărui scenariu. Pentru a ne pregăti pentru aceasta, există o comunicare eficientă cu departamentele relevante", a spus Esaulenco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?