Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Chirtoacă: Filat trebuie eliberat (VIDEO)

29 iun. 2018,, 10:35   Politică
6287 2

Ex-primarul general al municipiului Chișinău consideră că fostul premier al Moldovei, condamnat pentru corupție și trafic de influență, ar trebui să fie eliberat și iarăși condamnat.

Dorin Chirtoacă a declarat acest lucru în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune privat. Astfel, Chirtoacă a declarat că pedeapsa lui Vlad Filat reprezintă o răzbunare politică a lui Vlad Plahotniuc.

- Consider, și îmi asum responsabilitatea pentru această declarație, că el ar trebui să fie eliberat, la fel ca și Platon. Este necesar să se organizeze un proces deschis, public și celorlalți care stau închiși fără niciun motiv… eu am în vedere astfel de procese ca cele intentate lui Chiril Lucinschi, mie și multor alte persoane. Și să se organizeze un proces public, deschis, cu o justiție independentă, a spus el.

Pe 27 iunie 2016, Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de privațiune de libertate cu confiscarea bunurilor și interdicția de a ocupa posturi publice pe un termen de cinci ani, precum și i s-a aplicat o amendă. Ex-premierul a fost acuzat de corupție, trafic de influență și obținerea unei mite în valoarea de 250 de milioane de dolari de la Ilan Șor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?