X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Chironda este noul viceprimar al Capitalei. Primele declarații

20 noi. 2019,, 12:07   Politică
6092 4

Activistul Victor Chironda, care a candidat la alegerile din capitală, a fost votat în funcția de viceprimar, propusă de Ion Ceban, transmite Noi.md.

„A fost o decizie grea. Dar, am acceptat propunerea domnului Ceban de a devenit viceprimar... Este o șansă de a realiza ceaa ce îmi doresc, de e o șansă să mă ocup de acele probleme de care mă preocup deja de 7 ani...Am studiii în domeniul dezvoltării urbane. Aesta este un domeniu de care orașul Chișinău are nevoie. Oamenii vin la Primărie și se plîng de construcții ilegale, vreau să punem punct la această problemă”, a declarat Victor Chironda.

Ion Ceban spune că a analizat foarte bine candidatura lui Victor Chironda înainte de a-l înainta în funcție: „Studii, experiență, viziune, CV, echipa pe care o are, prioritățile sale”.

Fiind întrebat în CMC despre studiile sale, Chirona spune că pentru a fi în Urbanism și Mobilitate Urbană nu este nevoie numaidecît să fii arhitect: „A fost Grozavu, dar și alții, și vedem ce avem în Chișinău acum”.

Consilierul PAS, Ina Coșeru a întrebat ce-și propune în următoarea perioadă privind poluarea aerului: „Prima sursă de poluare în Chișinău este transportul... Trebuie să facem acțiune de diminuare a mașinelor private și dezvoltarea orașelor verzi. Lipsa unei viziuni în acest sens a dus la faptul că nu dispunem de un transport public atît de bun ca oamenii să fie convinși să renunțe la mașina personală”, a răspuns Chironda.


Întrebat de ce a fost o decizie grea de a accepta : Este o decizie importantă pentru mine. Cu suportul oamenilor care știu și pot să facă lucruri bune în oraș, vom reuși. Unica îndoială este că acesta un domeniu cu risc sporit de corupție. Dacă o să văd că nu pot ține piept, am să renunț

Consilierul municipal Vasilii Chirtoca a precizat că multe autorizații pentru construcții ilegale au fost eliberate foate multe de Nistor Grozavu.

„Cei care au experiență în proiectare, sînt tare importanți. Trebuie să aveți colegi cu o bună experiență și pricepere... Ce ține de corupție, este deja un element creat, acesta trebuie stopat”, este sfatul lui Chirtoca.

Chironda a spus că consilierul Chirtoca are perfectă dreptate.

Totodată, în cadrul ședinței CMC, el a fost întrebat ce părere are despre mutarea Primăriei și transformarea acesteia în muzeu:

,, Am și eu opinia mea. Dar e un subiect discutabil. Nu esta așa de bine cînd colegii timp de 2 săptămîni nici nu se văd sau discută o singură dată. Dar, cred că totuși clădirea trebuie să rămînă. Cred că ne mutăm spațiul doar cît se repară clădirea Primăriei”.

Victor Chironda a fost ales cu 41 voturi în Consiliul Municipal Chișinău: PSRM - 20 de voturi, PAS-8 , PDM-2, PP Șor-2, PPDA-9. PUN s-a abținut.

Menționăm că Victor Chironda a candidat la alegerile din Capitală din partea Mișcării politice „Forța Nouă”, acumulînd 2,73% din voturi, în turul I.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?