X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Chiril Gaburici, prima "țintă" a socialiștilor

15 feb. 2018,, 10:25   Politică
3047 2

Deputații socialiștii au înaintat astăzi o moțiune simplă asupra activității ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, informează Noi.md.

Membrii PSRM au calificat situația din domeniul economic drept una dezastruoasă, fără nicio perspectivă de remediere.

„Acest an a devenit anul eșecului economic pentru Moldova. Oamenii care au riscat și au inițiat afaceri, au făcut investiții așteaptă soluții pe termen lung, dar nu promisiuni și pomeni electorale. Perspectivele pentru acest an arată că Ministerul Economiei absolut nu este interesat de ce se întîmplă în economia Moldovei – nu se preocupă dacă tinerii vor găsi locuri de muncă sau vor pleca din țară, dacă vom avea un mediu de afaceri puternic”, a explicat deputatul PSRM Vasile Bolea.

Potrivit lui, doar prin depunerea acestei moțiuni simple, ministrul Gaburici putea fi obligat să vină cu o dare de seamă în Parlament.

„Vrem să ne prezinte cauzele dezastrului economic și adevărul despre starea economiei naționale, despre tăierea investițiilor publice, despre întreprinderile de stat care se vînd pe bani mărunți”, a adăugat Bolea.


Menționăm că moţiunea simplă poate fi iniţiată de cel puţin 15 deputaţi, iar dezbaterea acesteia are loc în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere. Moţiunile simple se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?