Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Chicu vrea ca Air Moldova și Aeroportul Internațional Chișinău să revină în posesia statului

2 dec. 2019,, 09:15   Politică
9168 0

Guvernul Chicu dă asigurări că procesul de anulare a contractelor de privatizare a Air Moldova și de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău va continua.

Declarația a fost făcută de prim-ministrul Ion Chicu în cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA.

„Avem pe agendă și aceste subiecte. Au fost lansate mai multe procese și noi continuăm această activitate, pentru că în mod normal nu sîntem de acord cu ceea ce s-a întîmplat atunci. Procesele, din start, se anunță dificile, mai ales că în perioada acestor 5 luni au fost și unele tergiversări, admise unele erori. Despre renumitele întrevederi cu unul dintre investitori cu nume sonor, dar nu știu dacă tot așa e și istoria lui de business... aceste mișcări au afectat procesul. Noi vom continua, colegii mei din instituțiile de resort se preocupă de asta. Este adevărat că încă nu avem completate toate funcțiile și toți colegii care trebuie să se preocupe de această problema”, conchis oficialul.

Amintim că potrivit hotărîrii aprobate în ședința plenară de pe 4 octombrie, Guvernul va investiga cauzele nerambursării ajutorului de stat acordat Companiei Aeriene Air Moldova, inclusiv rolul autorităților publice și măsurile întreprinse pentru ca ajutorul de stat sa fie rambursat sau reeșalonat. Executivul urmează să solicite îndeplinirea strictă de către cumpărător a obligațiilor contractuale, în termen de 30 de zile, luînd în considerație declarațiile cumpărătorului de a achita toate datoriile comerciale în termen de 3-4 luni din momentul privatizării.

În cazul concesionării Aeroportului, Guvernul va evalua posibilitatea înaintării unei acțiuni în instanțele naționale privind declararea nulității contractului de concesiune, respectiv de aplicare a măsurilor de sechestru asupra întregului patrimoniu al statului gestionat de Avia Invest SRL, dar și asupra patrimoniului acesteia.


Totodată, Guvernul va evalua oportunitatea înaintării unei cereri de chemare în judecată privind dizolvarea SRL ”Avia Invest” de către instanța de judecată. Urmează să fie examinată posibilitatea recunoașterii Guvernului în calitate de parte civilă, prin depunerea unei acțiuni civile, în cazul în care a fost pornită urmărirea penală pe fapte de escrocherie și/sau delapidarea averii străine la concesionarea aeroportului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?