Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Chicu va participa la summit-ul șefilor de guverne ale statelor GUAM

9 dec. 2019,, 13:43   Politică
2593 1

Prim-ministrul Ion Chicu a anunţat astăzi că va merge săptămîna curentă la Kiev, Ucraina, unde va participa la summit-ul șefilor de Guverne ai statelor GUAM, comunică noi.md cu referire la moldpres.md.

Declaraţia a fost făcută de premier după şedinţa de lucru avută cu şeful statului, Igor Dodon şi cu speakerul, Zinaida Graceanîi. El a precizat că la Kiev are preconizată o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean, Oleksiy Honcharuk.

Tot la începutul săptămînii viitoare, premierul va efectua și o vizită la Strasbourg, la Consiliul Europei, unde va discuta despre reforma justiției și respectarea drepturilor omului.

Şeful Executivului a menţionat că la următoarea şedinţă a Cabinetului de miniştri va fi pusă în discuţie Convenţia de la Istanbul (Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice), după care va fi înaintată spre ratificare către Parlament.

El a adăugat că în zilele următoare va avea o întrevedere la Guvern cu toţi preşedinţii de raioane, pentru a pune la punct un mecanism eficient de cooperare între autorităţile centrale şi locale.

Printre priorităţile trasate de premier pentru perioada următoare s-a numărat şi deschiderea unei instituţii de stat menită să acorde suport voluntarilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?