Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Chicu va participa la ședința ONU dedicată problemei pandemiei COVID-19

30 noi. 2020,, 10:54   Politică
3379 0

Premierul Ion Chicu a anunțat că va participa, în această săptămînă, la ședința ONU dedicată problemei pandemiei COVID-19.

Șeful Guvernului de la Chișinău va prezenta la acest for un raport despre măsurile luate de autoritățile din Moldova și acțiunile ce vor fi implementate în perioada următoare pentru a stopa răspîndirea virusului, notează a-tv.md.

Ion Chicu a declarat, după ședința cu președintele Igor Dodon și speakerul Zinaida Greceanîi, să problemă capătă amploare pe plan global și aceeași tendință este înregistrată și în Moldova. Prim-ministrul a amintit că a analizat cu coordonatorul rezident ONU în țara noastră și cu șeful Oficiului Organizației Mondiale a Sănătăţii în Moldova acțiunile recomandate pentru a diminua evoluția numărului de cazuri de infecție cu COVID-19.

Șeful Guvernului și-a exprimat speranța că măsurile impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) vor da rezultate în următoarele două săptămîni.

Amintim, CNESP a decis instituirea stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?