X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Chicu: Unii angajați nu au primit salarii. Replica Maiei la învinuiri

28 noi. 2019,, 16:15   Politică
5898 3

Prim-ministrul Ion Chicu a acuzat Guvernul Sandu de faptul că, pînă astăzi, angajații unor instituții publice nu au primit salarii.

În replică, Maia Sandu a scris că Executivul pe care l-a condus „a identificat bani și a alocat suplimentar pentru plata salariilor peste 1 miliard de lei, bani pe care fostul ministru Chicu nu i-a prevăzut în bugetul pentru 2019”.

„Am făcut astăzi o evaluare a achitării salariilor pentru luna octombrie și majoritatea autorităților publice locale care primeau salariile, grădinițe, școli, centre de creație, primării, toate aceste instituții primeau salariile pînă la data de 10 a lunii următoare, avem foarte multe care nici astăzi nu au primit salariile. Exclusiv din cauza „performanței” unor super specialiști care, remarc, au echilibrat bugetul. Apropo, în luna iulie sau iunie cînd am lansat Legea 270, cu un an în urmă, nu au fost admise restanțe la salariu. Asta ca să înțelegem ce înseamnă gaură și ce înseamnă echilibrare a bugetului!”, a declarat ieri premierul după ședința Guvernului, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.

Pe de altă parte, Maia Sandu a scris: „Pe parcursul mandatului am adoptat 6 hotărîri de guvern, în fiecare lună cîte una, pentru repartizarea alocațiilor către bugetele administrației publice locale, astfel încît aceasta să poată plăti salariile. Ultima Hotărîre de Guvern de acest fel, prin care au fost repartizate circa 363 milioane lei, a fost adoptată pe 12 noiembrie. Mă întreb de ce Chicu nu a repartizat aceste resurse încă? Îi ține pe oameni fără salarii ca să poată face acuzații false în adresa noastră?”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?