X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Chicu spune că a fost spionat de un ONG

23 mar. 2023,, 10:40   Politică
2571 0

Fostul premier Ion Chicu susține că a fost spionat ilegal de reprezentanții Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE).

În acest sens, acesta anunță că va depune o plîngere penală la Procuratura Generală în care va cere tragerea la răspundere a persoanelor care i-au accesat ilegal datele cu caracter personal, transmite voceabasarabiei.md.

”Zilele următoare voi depune o plîngere penală pe faptul spionării mele de către o structură criminală finanțată de către guvernul Germaniei. Voi solicita o întrevedere cu Ambasadorul Germaniei și cu Consilierul Maiei Sandu Martin Sieg, pentru a-i întreba dacă cunosc despre faptul, că banii contribuabililor germani sînt folosiți pentru urmărirea oponenților politici ai Maiei Sandu. Evident, voi cere explicații și de la Fundația germană care finanțează IPRE”, a declarat Chicu.

Acesta susține că a aflat această informație de la de la oamenii spionați ilegal de IPRE și i-a venit ideea să verifice dacă nu e și el printre persoanele cărora le-a fost accesate datele cu caracter personal.

”Am făcut un demers la ASP, iar răspunsul primit de la această instituție publică a confirmat accesarea ilegală de către IPRE-ul lui Groza a datelor mele cu caracter personal pe parcursul anului 2022, de cel puțin patru ori. Evident, nu poate fi vorba despre o "greșeală umană" cum s-au justificat data trecută. Au accesat și datele cu caracter personal ale avocatului cu care colaborez. Încă nu am răspuns de la ASP, dar sînt sigur că au făcut aceste ilegalități și în privința altor persoane cu care interacționez.

30
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?