X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Chicu: "Situația în țară a devenit mult mai deplorabilă"

25 mai. 2023,, 11:45   Politică
3256 0

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu, a declarat că situația în țară a devenit mult mai deplorabilă decît a fost în timpul regimului Plahotniuc, cînd Parlamentul a adoptat oficial Declarația privind statul capturat.

Printre factorii care indică în mod direct asupra capturării statului, Ion Chicu a menționat închiderea a 7 posturi TV, ceea ce nu exista în perioada regimului Plahotniuc, precum și lipsa accesului opoziției la postul public de televiziune.

Un alt factor exprimat de fostul prim-ministru este justiția capturată, subliniind că "acum există mai mulți factori care indică că justiția este capturată", relatează a-tv.md

Totodată, politicianul a subliniat că în perioada conducerii Maiei Sandu și PAS a fost legalizată "corupția funcționarilor" care "îndeplinesc sarcinile președintelui".

"Nu-mi amintesc ca în 2019 la noi, în Legea salariilor să existe discriminare, adică acei funcționari de stat, demnitari care îndeplinesc sarcinile președintelui - așa cum este scris acum în Legea nr.270, primesc un adaos de 40% la salariu. Acum are loc capturarea statului chiar și prin corupția demnitarilor", a spus Ion Chicu în cadrul emisiunii "Puls cu Liudmila Belcencova" pe canalul Orizont TV.


"Spre marele nostru regret, situația din 2023 este mult mai deplorabilă decît atunci", a rezumat Ion Chicu, explicînd de ce partidul condus de el a adoptat o Declarație în care se afirmă că "în țară s-au adunat toate condițiile pentru declararea Republicii Moldova drept stat capturat de guvernarea PAS".

55
2
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?