X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Chicu: Securitatea alimentară a țării nu este în pericol, este un show

7 apr. 2021,, 10:57   Politică
2551 2

Fostul premier Ion Chicu spune că în țară există suficiente rezerve de grîu și nu există niciun pericol în ceea ce privește asigurarea securității alimentare a populației.

Potrivit lui, măsurile luate de autorități privind interzicerea temporară a exportului grînelor este un spectacol politic. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii N4.

„Este o încercare de a isteriza societatea, pînă la urmă sperie populație, fără a spune care este soluție, și în memoria colectivă rămîne cine primul a menționat această problemă. Asta este tactica. Pîine este suficientă în țară. Da prețurile cresc pentru că anul trecut a fost un an de secetă și oferta este mai mică, dar nu este sub semnul întrebării securitatea alimentară. O să avem următoarea roadă peste patru luni, pentru aceste patru luni sînt rezerve la agenții economici suficiente”, a explicat Chicu.

Fostul premier spune că măsurile de blocare a exportului sînt populiste și constituie o lovitură asupra fermierilor.

„Pentru că vor rămîne stocuri de grîu, iat atunci va fi posibil de vîndut, dar cu mult mai ieftin, din păcate. Deci este o lovitură. Asemenea implicări a statului în economie doar dăunează și show-ul ăsta cu exportul grîrului din rezerva de stat este încă o manifestare a lipsei de respect a politicienilor față de oameni. Spectacol foarte urît care arată atitudinea cinică, obranzică și neonestă”, a conchis Chicu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?