Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Chicu: „Salariile judecătorilor CC oricum vor fi majorate”

16 dec. 2021,, 13:15   Politică
3304 9

Salariile judecătorilor Curții Constituționale oricum vor fi majorate, în pofida avizului negativ al guvernului pe un amendament inclus în politica bugetară de anul viitor, susține ex-premierul Ion Chicu, care spune că salariile magistraților Înaltei Curți vor crește cu 13.000 de lei pe lună, potrivit altor două amendamente votate de majoritatea parlamentară.

(Ion Chicu, liderul PDCM)

„Deci, în pofida tututor indignărilor oamenilor, Maia Sandu va majora salariul judecătorilor Curții Constituționale cu 13.000 de lei, adică le oferă o majorare de 40 de ori mai mare decît salariul unui profesor din învățămîntul general. Pentru ca salariul judecătorilor Curții Constituționale să rămînă așa cum a fost, de 44.000 de lei pe lună, Maia Sandu trebuie să întoarcă în Parlament două legi, nu una”.

Potrivit unui amendament la politica bugetar – fiscală, semnat de un grup de deputați de la PAS, lefurile magistraților se vor dubla, începînd cu 2022, transmite Noi.md cu referire la n4.md.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a restituit însă Parlamentului legea cu privire la modificarea unor acte normative privind legislația bugetar-fiscală 2022.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?