X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Chicu s-a întîlnit cu ambasadorul României: "Comentariile mele au fost interpretate eronat"

25 mai. 2020,, 17:22   Politică
4458 7

După scandalul diplomatic, iscat săptămîna trecută pe Facebook, între premierul Ion Chicu și europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, care și-au adus critici reciproce privind activitatea și modul de gestionare a crizei pandemice, astăzi șeful Executivului de la Chișinău a avut o întrevedere cu ambasadorul român în Republica Moldova.

Oficialii au discutat și despre scandalul menționat, iar premierul Chicu și-a exprimat regretul că mesajul său a fost interpretat eronat, menționînd că „oficialii guvernamentali din ambele state trebuie să se preocupe de soluționarea problemelor în propria țară”.

„În cadrul discuției am reiterat gratitudinea pe care o avem față de poporul român pentru suportul oferit pe parcursul pandemiei Covid-19. Acest suport a fost propus și a venit de la români pentru moldoveni necondiționat, reconfirmînd relațiile prietenești dintre oamenii care locuiesc pe ambele maluri ale Prutului.

Am discutat despre consolidarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și România, cadru de relații la care personal țin foarte mult și doresc să fie aprofundat. Acest parteneriat dintre două state independente și suverane trebuie să se bazeze pe respect reciproc și nu poate admite imixtiuni politice în treburile interne ale unui stat sau altul.

Mi-am exprimat opinia, că acțiunile bazate pe preferințele politice ale exponenților partidelor aflate la putere într-un moment dat la București sau Chișinău, cu atît mai mult aprecierile publice privind nivelul de seriozitate sau performanță a unui guvern sau altuia, nu-și pot avea locul în relațiile și dialogul dintre două țări prietene”, a scris Ion Chicu, pe pagina sa de Facebook, după întrevederea cu ambasadorul român, acreditat la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?