Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Chicu s-a întîlnit cu Ambasadorul Republicii Belarus, Anatolii Kalinin

26 noi. 2020,, 11:33   Politică
4644 0

Ion Chicu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Republica Moldova, E.S., Anatolii Kalinin. Oficialii au discutat despre intensificarea și consolidarea relațiilor comercial – economice.

Au fost discutate proiectele comune privind cooperația de producere și dezvoltarea infrastructurii în Republica Moldova. De asemenea, au fost abordate mai multe subiecte ce țin de comerțul extern bilateral.

Ambasadorul Kalinin a menționat că până la sfârșitul lunii urmează să fie livrat un lot de 10 troleibuze articulate, procurate de primăria Chișinău. Primele unități de transport, produse în Belarus și asamblate la Chișinău, deja circulă pe străzile capitalei.

Totodată, prim-ministrul a îndemnat companiile din Belarus să examineze oportunitățile investiționale în Republica Moldova pe care le oferă cele 18 Platforme Industriale Multifunționale.

De menționat că Republica Moldova are semnate cu Republica Belarus 113 acorduri bilaterale

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?