Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Chicu, replici noi privind blanchetele pentru acte

26 aug. 2022,, 11:33   Politică
3880 0

Ion Chicu face din nou precizări privind blanchetele pentru acte, după ce directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, a menționat că că ceea ce spune fostul premier nu corespunde adevărului.

Chicu spune că informația privind criza pașapoartelor și altor 9 tipuri de acte oficiale eliberate de ASP este oferită de către angajații ASP, dar și din cadrul organelor de drept.

„Aceasta se referă și la informația privind problemele pe care le întîmpină unii concetățeni de-ai noștri la traversarea hotarelor dintre state, atunci cînd prezintă actele oficiale eliberate recent de către ASP, care a fost plasată ieri pe parcursul zilei pe rețelele de socializare de noi, dar și de alte persoane. Respectiv, aici nu este vorba de nicio implicare politică, fapt dovedit și de posesia acestei informații și de către alte forțe politice.

Admirăm curajul angajaților ASP, care sub riscul epurărilor politice de cadre interminabile la această instituție, dar și în întreaga țară, încearcă să informeze societatea despre acțiunile ilegale săvîrșite de către exponenții PAS-ului în această instituție publică”, spune Chicu.

El spune că această criză a documentelor a fost creată artificial de autorități.


„Guvernul a decis prelungirea termenului de valabilitate a actelor expirate cu notificarea corespunzătoare a autorităților statelor străine. Nu cred că vreo guvernare sau stat care-și respectă măcar puțin cetățenii și reputația, au mai făcut așa ceva vreodată…

Cînd și-au dat seama că partida de blanchete costisitoare nu corespunde cerințelor tehnice și creează probleme serioase deținătorilor, gașca criminală de la conducerea ASP a decis retragerea lor. Dar deoarece nu au altele în stoc, au recurs iar la serviciile CSE-ului (că de aceasta le trebuie Starea de Urgență interminabilă), care a luat pe 11 august 2022 decizia „istorică” de a extinde termenul de eliberare a actelor oficiale pe suport de policarbonat tocmai pe 3 luni, în loc de o lună.

Respectiv, dacă un cetățean al Republicii Moldova sau un agent economic procură un mijloc de transport și dorește să meargă peste hotare, n-o poate face cu acte valabile pe numele său, deoarece trebuie să aștepte 3 luni, pînă și dacă ASP o să-i elibereze documentul pe suport de policarbonat (cele provizorii, pe suport de hîrtie, nu sînt acceptate )”, a punctat Chicu.

9
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?