X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Chicu regretă ultimele remanieri din Guvern

13 noi. 2020,, 18:30   Politică
7783 3

"Regret ultimele remanieri operate în Guvern, dar nu se putea de așteptat. Executivul nu este o structură în care conducătorul poate sta pe valiză, cu ideea că cîndva va pleca".

Declarația a fost făcută vineri, de premierul Ion Chicu, la conferința de presă prilejuită de împlinirea unui an de la depunerea jurămîntului de către Cabinetul pe care îl conduce, transmite Moldpres.md.

„Noi nu sîntem în iunie cu vacanța în față, ci sîntem în cea mai complicată perioadă a anului, cînd aprobăm politică fiscală, buget ş.a., nefiind posibilă atitudinea „eu mă duc, da nu știu cînd”, a precizat Chicu.

Potrivit prim-ministrului, aceste remanieri au fost urmare a "factorului declanșator care a constat în retragerea miniștrilor de către partidul care i-a delegat". „Nouă nu ne-au prins bine ca structură guvernamentală aceste modificări în echipă, pentru că chiar şi colegii care au fost pînă în martie au nevoie de o săptămînă-două ca să intre în proces. Este o vorbă de asumare de decizii asupra bugetului, pe alte elemente. Nu poți lăsa aceste lucruri şi responsabilități pe colegii care știu că oricum pleacă. Am fost nevoit să merg cu această mișcare”, a explicat șeful Cabinetului de miniștri.

Totodată, premierul a mulțumit miniștrilor revocați, apreciind că au avut o activitate bună.


Luni, 9 noiembrie, miniștrii delegați de Partidul Democrat în Guvern au fost revocați. Anunțul a fost făcut de către premierul Ion Chicu, la finele ședinței cu conducerea de vîrf a țării. Decizia a fost luată după declarația de o zi înainte a liderului PD, Pavel Filip, care a anunțat că după turul doi de alegeri prezidențiale va retrage miniștrii mandatați de formațiune în luna martie, după stabilirea coaliției PD-PSRM. În aceeași zi, în locul acestora au fost numiți noi conducători ai patru ministere şi vicepremierul pentru Reintegrare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?