X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Chicu, pomenit la ședința Parlamentului de Igor Grosu

16 iun. 2022,, 15:29   Politică
3299 0

Fostul prim-ministru, Ion Chicu, de pe timpul guvernării socialiste a fost pomenit la ședința de astăzi a Parlamentului de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, la un moment dat, cînd se discuta despre sediul Oficiului Avocatului Poporului, din timpul prezentării raportului de activitate a Ombudsamnului pentru anul 2021 de către Ceslav Panico.

Panico a fost întrebat de către deputatul PSRM, Grigore Novac, ce se aude începerea reparației sediului Oficiului Avocatului Poporului, care este într-o stare deplorabilă, iar în orice moment „tavanul instituției riscă să cadă peste angajați la propriu și la figurat”.

După oferirea răspunsului de către Panico lui Novac a intervenit Igor Grosu, care i-a amintit deputatului socialist că „un fost prim ministru, care și-a dat demisia în plină iarnă, în 2019 a anulat hotărîrea Guvernului Sandu, care a oferit un nou sediu pentru Oficiul Ombudsmanului”.

„Da, domnule președinte (n.r. i se adresează Grosu lui Vladimir Voronin) prim-ministrul cela care a anulat sediul de pe Nicolae Iorga. Despre dînsul vorbim. Chicu – bun băiat aveți”, a spus Grosu.

În context, Grosu i-a propus lui Panico că se poate adresa către Parlament cu solicitarea să ofere Oficiului Ombudsmanului unul din sediile din gestiunea Legislativului pe care nu le folosește, unul dintre ele fiind în apropierea Președinției.


Precizăm că, Ombudsmanul a declarat în timpul prezentării raportului că, banii alocați anterior pentru repararea sediului nu sînt suficiente din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcție, însă au găsit resurse financiare din partea donatorilor, care sînt gata să achite chiar și chiria pentru un sediu unde să se transfere pe perioada desfășurării lucrărilor de reabilitare.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?