X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Chicu: Politicienii sînt gata să nu lase piatră pe piatră din acest stat

23 apr. 2021,, 17:05   Politică
2928 6

”În lupta pentru putere politicienii sînt gata să nu lase piatră pe piatră din acest stat.” Așa a comentat fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu, ultimele decizii votate astăzi în Parlamentul Republicii Moldova.

Potrivit lui hotărîrea de astăzi a Parlamentului în privința retragerii unor membri ai Curții Constituționale este ilegală și nu contribuie la soluționarea crizei politice.

”Faptul că unii membri ai CCM au fost numiți în vara anului 2019 de coaliția de guvernare de atunci pe principii politice, ignorînd rezultatele concursului, nu oferă nici un drept Parlamentului de a o demite pe Dna Domnica Manole (om, care cu siguranță nu merită să ocupe nici cea mai neînsemnată funcție în stat) tot pe principii politice. Asemenea persoană nu are ce căuta in așa funcție, dar în vara anului 2019 trebuia de rezistat șantajului și nu de acceptat numiri politice în CCM. Istoria nu ne învață nimic... Fac apel către colegii din instituțiile guvernamentale să nu să se lase atrași în acțiuni ilegale și să reziste șantajului politicienilor din ambele tabere politice iresponsabile. Suntem oameni de stat și nu trebuie să admitem distrugerea acestui stat de doritorii de a menține și/sau acapara puterea absolută cu orice preț”, a scris Chicu pe o rețea de socializare.

Reamintim că astăzi deputații în cadrul ședinței plenare a Parlamentului au aprobat mai multe decizii care vizează Curtea Constituțională, printre care și demiterea din funcție a președintei, Domnica Manole.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?