COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 397 151   INFECTAȚI 256 103(+49)   TRATAȚI 249 129     DECESE 6168(+3)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1202
Preşedintele stiri: 2777

Chicu, obligat să demisioneze din funcția de premier

23 apr. 09:45   Politică
2944 0

Ion Chicu a mărturisit că a fost obligat să demisioneze din funcția de premier. Declarația a fost făcută în cadrul studioului Primele Știri.

”Circumstanțele m-au obligat”, a afirmat fostul premier Ion Chicu, transmite Publika.md.

Întrebat dacă ar fi demisionat din funcția de prim-ministru, dacă ar fi știut că alegerile anticipate vor întîrzia, Ion Chicu a răspuns negativ. În același timp, fostul premier a mărturisit că regretă faptul că a demisionat.

Totodată, Ion Chicu a menționat că Mariana Durleșteanu nu face parte din proiectul său politic.

Amintim că fostul premier Ion Chicu a lansat Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei. Din noua formațiune fac parte și unii foști colegi de-ai săi. Este vorba despre fostul ministru al Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, fostul ministru al Economiei, Anatol Usatîi precum și alți colegi din diferite instituții ale statului. Printre membrii PDCM se regăsește și primarul municipiului Hîncești, Alexandru Botnari, care pînă acum făcea parte din echipa Partidului Democrat din Moldova.


Potrivit lui Chicu, peste 1.600 de oameni s-au înscris pînă acum în noul partid, care are deja cinci organizaţii teritoriale.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?