Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Chicu: Oamenii din Moldova au devenit și mai dezbinați

6 apr. 2021,, 09:45   Politică
2457 4

Fostul premier Ion Chicu îi reproșează președintelui Maia Sandu că "nu a făcut nimic pentru a conolida societatea".

Chicu mai spune că șefa statului a întîrziat mult și cu exercițiul de înaintare a unui candidat la funcția de prim-ministru, ceea ce a dus, în consecință, la prelungirea crizei politice. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

"Am evitat, în primele 100 de zile de mandat, să apreciez activitatea Dnei Maia Sandu. Este o regulă de bun simț, pe care m-am străduit să o respect, în pofida faptului că nu am avut parte de un tratament similar și am fost atacat, inclusiv, de Domnia sa încă pînă am reușit să pășesc pragul Guvernului.

La expirarea acestui termen, ca cetățean, i-aș reproșa Dnei Președinte doar că nu a făcut mult sau nimic pentru a consolida societatea, cum promitea în campanie și pentru a restabili pacea civică. Oamenii în Moldova au devenit și mai dezbinați.

Un alt moment, care îi poate fi imputat, este că a întîrziat atît de mult cu exercițiul de înaintare a candidaților la funcția de prim-ministru. Dacă se venea cu o tentativă în ultimele zile ale lunii decembrie și cea de-a doua - la începutul lunii ianuarie, la mijlocul lunii februarie sau maxim la 1 martie, aveau să fie întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului, iar în luna iunie am fi avut un Guvern, votat de către un Parlament reprezentativ.
Drept consecință, sîntem în aprilie și încă nu avem o dată clară a dizolvării Parlamentului", a declarat Chicu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?