Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Chicu o îndeamnă pe Maia Sandu „să renunțe la fumigene”

13 apr. 2021,, 10:38   Politică
3901 4

Fostul premier Ion Chicu a criticat aspru intenția Președinției de a prelungi pînă la 30 iunie interdicția impusă la exportul de grîu.

Chicu a remaracat că această decizie lovește în fermieri și va avea efecte extrem de negativ ramura agriculturii din țara noastră.

„Politicienilor moldoveni, care de dragul unor mențiuni în spațiul public lovesc în fermieri, de care mai ieri "aveau mare grijă" , dar astăzi le îngrădesc accesul pe piețile de desfacere a produselor agricole prin interdicții stupide și cu efecte extrem de negative pentru agricultură și economie, în general...

Stimată Dnă Preşedinte, grijulii deputați,

Vă îndemnăm să lăsați populismul pentru vremuri mai bune şi să renunțați la fumigene, care nu doar că nu îşi au locul în această perioadă complicată pentru țară, dar sînt cu adevarat distructive!


Fermierii au nevoie de sprijin real, iar daca nu aveți posibilitate să îi ajutați, cel puțin nu le puneți piedici şi nu inventați probleme de dragul unor show-uri inutile, inspirate din strategiile cinice ale politehnologilor desantați în birourile voastre”, a comentat Chicu pe rețelele de socializare.

Fostul premier a mai menționat că asemenea implicări ale politicului în economie doar dăunează şi sînt asemeni unei tornade, care trece peste tot ce întîmpină în cale, lasînd în urma sa doar distrugeri.

„Mai sugerez Dnei Preşedinte, pînă a face demersuri, care pot afecta un sector atît de important al economiei naționale, să discute nu doar cu politehnologii şi specialistii în regizarea spectacolelor. Cred că ar fi corect să întrebați agenții economici din domeniu ce vor face cu stocurile de grîu, pe care au sperat să le vîndă pe piața internaționala la un preț convenabil şi pe care îi obligați să le țină în hambare. Întrebați-i şi care vor fi pierderile celor care au muncit pentru a obține această roadă în condiții de secetă extremă.

Ați arătat suficientă preocupare pe acest subiect, iar cetățenii au înțeles cine i-a salvat țara de foame. Acum, vă rog, lăsați economia să funcționeze după regulile sale, cu aplicarea concomitenta un mecanism eficient si corect de reglementare a prețurilor!”, a mai adăugat Chicu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?