Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Chicu nu simte nici o tensiune sau frînare din partea Bruxelles-ului

31 ian. 2020,, 18:45   Politică
3779 0

Prim-ministrul Moldovei Ion Chicu a declarat că nu simte nici o tensiune sau frînare din partea Bruxelles-ului. El de asemenea a primit invitația șefei Comisiei Europene Ursula von der Leyen de a vizita una din manifestări la Bruxelles la mijlocul lunii februarie.

Șeful Guvernului moldovean a relatat aceste lucruri în cadrul unui interviu oferit publicației Newsmaker, comentînd recenta declarație a Președintelui Moldovei, Igor Dodon, în cadrul APCE care a menționat că simte o tensiune, o frînare din parte Bruxelles-ui în timp ce Moldova este deschisă pentru un dialog și este dispusă să se miște înainte.

Ion Chicu a spus că în calitate de șef al Guvernului nu simte nici o tensiune ți nici o frînare.

„Reieșim din faptul că actuala Comisie Europeană va fi chiar mai tînără decît Guvernul Moldovei în exercițiu. Componența ei a fost aprobată doar la 1 decembrie. Cu toții cunoaștem că în ultimii doi ani Brexit-ul a fost durerea de cap și problema Comisiei Europene. În final această problemă a fost soluționată. Și probabil Bruxelles a dat ascultare solicitării noastre de a aprecia Guvernul moldovean după acțiuni și nu după declarații. Și deoarece aprecierea acțiunilor este o procedură mai complicată, posibil că ei stau și așteaptă. Dar eu nu văd nici o tensiune”, a declarat Prim-ministrul Moldovei.

El a menționat că practic în fiecare zi comunică cu șeful Delegației UE în Moldova Peter Mihalko, cu ambasadorii europeni.


„Avem un dialog, discutăm toate chestiunile. Vorbesc despre activitatea Guvernului. Poate Președintele a avut în vedere altceva. Desigur, noi și Bruxelles nu avem atît de multe vizite bilaterale, dar, după cum a mai spus, a fost o astfel de perioadă. Pentru mijlocul lunii februarie am o invitație la Bruxelles de la dna Ursula von der Leyen care conduce Comisia Europeană. Aici va avea loc o manifestare legată de cutremurul în Albania, vor fi convocați șefii tuturor guvernelor din Europa. Vom vedea dacă voi avea posibilitatea să merg acolo. Avem o comunicare, dar deocamdată fără întrevederi bilaterale la nivel înalt. A trecut puțin timp din momentul reînnoirii componenței Comisiei Europene”, a declarat Ion Chicu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?