X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Chicu: Nu cred că ministrul altui stat poate da note Guvernului de la Chișinău

7 mai. 2020,, 15:00   Politică
4063 23

Cetăţenii să ne judece. Acesta este răspunsul premierului Ion Chicu la declaraţiile şefului diplomaţiei române, Bogdan Aurescu care menţiona că ritmul reformelor în Republica Moldova este unul foarte lent.

Şeful Executivului de la Chişinău spune că este conştient de problemele cu care se confruntă Republica Moldova, dar crede că doar prin unitate, aceste probleme pot fi rezolvate, nu prin critici, scrie tvrmoldova.md.

Prezent la Chişinău, şeful diplomaţiei române, Bogdan Aurescu menţiona că Guvernul Chicu nu avansează pe implementarea reformelor care ar apropia Republica Moldova de marea comunitate europeană.

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, România: "Din păcate în acest moment constatăm că ritmul reformelor pentru integrarea europeană a R. Moldova nu mai este unul atît de accelerat. Este nevoie de mai multe eforturi consecvente, determintate din partea guvernului de la Chişinău".

De cealaltă parte, premierul Ion Chicu spune că apreciază sprijinul României acordat constant dar crede că cetăţenii trebuie să dea note executivului.


Ion Chicu, prim-ministrul Republicii Moldova: "Nu cred că ministrul nostru de externe îşi va permite vreodată să puncteze probleme cu care se confruntă şi alte state, inclusiv pe domeniul justiţiei".

Mai mult, şeful cabinetului de miniştri de la Chişinău spune că ritmul reformelor în Republica Moldova este problema internă a ţării.

Ion Chicu, prim–ministrul Republicii Moldova: "Cetăţenii trebuie să aprecieze în ce măsură un Guvern, un Parlament sau o clasă politică face ceea ce sînt datori să facă pentru cetăţeni. Nu un ministru de externe a unui stat străin poate să vină să spună, face Guvernul respectiv ceva sau nu face".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?