X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Chicu, la Strasbourg: „Partenerii noștri sînt informați de către guvernarea de la Chișinău în mod unilateral”

29 apr. 2023,, 13:25   Politică
4985 0

Reprezentanții Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, condus de fostul premier Ion Chicu, au efectuat o vizită de lucru la Strasborug, în cadrul sesiunii de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Politicienii au avut o serie de întrevederi cu reprezentanți ai Comisiei de la Veneția, precum și ai grupurilor de monitorizare a R.Moldova, în cadrul cărora au abordat reformele implementate de actuala guvernare.

Potrivit liderilor PDCM, oficiali europeni nu sînt informați obiectiv asupra deciziilor adoptate de actuala guvernare.

„În cadrul întîlnirilor cu oficialii europeni pe care le avem aici, la Strasbourg, ne convingem o dată în plus, că partenerii noștri sînt informați de către guvernarea de la Chișinău în mod unilateral, denaturat și de multe ori, umilitor. De exemplu, nimeni din fruntașii PAS-ului, atât de dîrji acasă, nu a avut curajul și bunul simț să informeze Comisia de la Veneția, că au ignorat totalmente avizul negativ al acesteia la proiectul privind activitatea Serviciului de Informații și Securitate și l-au aprobat în Parlament în prima lectură”, a declarant liderul PDCM, Ion Chicu.

Activiștii PDCM au mai discutat cu oficialii europeni și despre situația din sectorul justiției, exprimînd îngrijorările corpului de judecători, precum și ale opoziției de la Chișinău privind încercările de a controla justiția.


“Le-am comunicat despre faptul că Comisia de evaluare este extrem de politizată, despre faptul că Ministerul Justiției a compromis într-atît de mult reforma justiției încît astăzi trebuie să identificăm o altă formula care ar asigura un dialog adecvat între guvernare și sistemul judecătoresc. Am făcut o adresare către Comisia de la Veneția în speranța că ei vor găsi de cuviință să intervină în calitate de mediator în cadrul conflictului apărut între putere judecătorească și sistemul politic al țării”, a precizat Fadei Nagacevsvhi, membru PDCM,

Ion Chicu, liderul PDCM, a precizat că discuțiile cu oficialii Consiliului Europei pe marginea situației din țară vor continua.



58
2
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?