COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chicu îl numește „iresponsabil” pe Usatîi și îl amenință cu judecata

Chicu îl numește „iresponsabil” pe Usatîi și îl amenință cu judecata

Premierul Ion Chicu l-a vizat într-o declarație de primarul de Bălți, Renato Usatîi, după ce acesta s-a oferit achite din buzunarul său zborul charter care va aduce echipament medical și consumabile din China în R. Moldova.

În live-ul său, Usatîi a acuzat că guvernarea cumpără mai scump echipamentele de protecție, iar el ar putea aduce viziere la preț de un euro. Drept urmare, Chicu a scris că „intenția unor persoane iresponsabile „de 1 EURO”, este de a zădărnici aprovizionarea țării cu aceste produse foarte importante pentru sănătatea și viața oamenilor”.

„Cu trei săptămîini în urmă Centrul de Achiziții Publice Centralizate în Sănătate a încheiat un contract de achiziție a 200 mii viziere. Preventiv, a fost plasat anunțul pentru oferte. A participat doar o singură companie la concurs. Prețul vizierei lavabile inclus în Contract - 54 de lei. Achitarea - după livrare. Pînă la ziua de astăzi nu este livrat nimic, pentru că totul ce se expediază de companie (din China) dispare pe drum... Respectiv, nici un bănuț din buget nu este cheltuit din suma rezervată. Am înțeles, că cineva vinde Rolls Royce-ul ca să aducă viziere în țară cu 1 EURO. Guvernul este gata să-i achite 54 de lei proprietarului caretei, dacă timp de 5 zile livrează cantitatea prevăzută în Contractul de mai sus. Dacă nu le livrează, CAPCS îl va acționa în instanță pentru calomnie. Cel puțin”, a scris Chicu.


Deși nu a dat nume, Chicu s-a referit cel mai probabil la Usatîi, care declarase în live că și-a vîndut Rolls Royce-ul și din banii obținuți poate achita zborul din China.

„Săptămîna viitoare, autoritățile vor organiza un zbor cargo charter din China, pentru a aduce testele procurate, vizierele, măștile cu respirator, precum și alte echipamente și consumabile necesare pentru prevenirea și combaterea pandemiei. Intenția unor persoane iresponsabile „de 1 EURO”, este de a zădărnici aprovizionarea țării cu aceste produse foarte importante pentru sănătatea și viața oamenilor”, a mai spus premierul.

El a mulțumit celor care au inițiat procesul de producere a echipamentelor de protecție. „Procurăm absolut totul ce reușiți să produceți, dacă corespunde standartelor OMS. Știu că pentru viziere nu mai aveți materie primă necesară. Depunem eforturi pentru a debloca exporturile acestora din țările din regiune”, a scris Ion Chicu.

Amintim că pe 30 martie Igor Dodon a anunțat că țara noastră ar putea cumpăra, în scurt timp, 100.000 de teste din China, care ar urma să fie aduse cu o cursă charter.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load