COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 598  INFECTAȚI 428 934 (+5366)   TRATAȚI 376 491     DECESE 10 600(+16)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 562
Coronavirus stiri: 7955

Chicu îi răspunde premierului Gavrilița

13 aug. 2021,, 09:28   Politică
3383 3

Prim-ministra Natalia Gavrilița a declarat că taxa pe valoarea adăugată (TVA) pentru domeniul Horeca este nepotrivită pentru situația actuală, iar „cifra de 6% adoptată de Guvernul Chicu a fost o confuzie”.

Declarația a fost făcută în cadrul unei ediții speciale de la ProTV Chișinău.

În replică, fostul premier Ion Chicu îi „recomandă” Nataliei Gavrilița „să se documenteze mai bine, înainte de a spune neadevăruri pe la televiziuni”.

Fostul premier Ion Chicu îi amintește Nataliei Gavrilița că anume Guvernul condus de Maia Sandu a majorat taxa pentru Horeca, iar „confuzia” de 6% la care face referință nu are vreo legătură cu Executivului pe care l-a condus.

„Cota TVA 6% pentru sectorul HoReCa a fost adoptată de Parlament în aprilie 2021 la inițiativa fracțiunii Șor. Nu cred că colegii din Guvern au dat aviz pozitiv la acea inițiativă. Președinta Maia Sandu a promulgat inițiativa lui Șor fără obiecții... Respectiv, guvernul precedent nu are nimic cu această „confuzie”.


Confuzia a fost în vara anului 2019, cînd guvernul Sandu a dublat TVA pentru Horeca.

Eu voi respecta principiul „primelor 100 de zile” și mă voi abține de la „datul cu părerea” despre „performanțele” noului Guvern. Bineînțeles, atunci cînd vor continua să debiteze minciuni și aberații - voi reacționa”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

TVA pentru HoReCa a fost majorată la 20% la inițiativa Guvernului Sandu din 2019, ulterior, după un an de pandemie, care a afectat cel mai drastic acest sector, impozitul a fost redus.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X